Töölönlahtea on kehitettävä asukkaiden toiveita kuunnellen

Pelkkä luonnonsuojelualue Töölönlahden suunnittelun lähtökohtana on liian voimakas toimenpide.

HELSINGIN SANOMAT kertoi (4.2.), että Helsinki harkitsee Töölönlahden suojelua. Alue on erittäin suosittu virkistysalue, jossa tuhannet kaupungin asukkaat ulkoilevat ja tutustuvat lähiluontoon. Aluetta on vuosikymmenien saatossa kehitetty yhä houkuttelevammaksi muun muassa kesäkahviloilla, venevuokrauksella ja tanssitapahtumilla. Tulevan kehitykseen toivelistakin on pitkä: kaivataan esimerkiksi uimarantaa ja saunapaviljonkia.

Alueen kehittämiseen tuleekin ottaa aikalisä, jossa ensin katsotaan, mitkä ovat kaupungin asukkaiden toiveet ja vasta sitten määritellään tavoitteet ja työkalut. Pelkkä luonnonsuojelualue lähtökohtana on liian voimakas toimenpide tässä vaiheessa. Sen sijaan tulisi varmistaa, että tulevaisuudessa alueella yhdistetään sekä luontoarvot että toiveet virkistyksen kehittämisestä.

Ulla Tapaninen

Helsinki

Tämä mielpidekirjoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa 6.2.2023

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s